dissabte, 18 de setembre del 2010

La Comissió de la Dignitat reclama a Madrid l'anul·lació del judici a Companys


La presidència de la Comunitat els ha negat la possibilitat de realitzar aquest acte a dins de l'edifici de la institució.

La Comissió de la Dignitat ha reunit a Madrid mig centenar de persones que han reclamat justícia i reparació pel president de la Generalitat Lluís Companys.

L'acte ha tingut lloc davant de la seu de la Presidència de la Comunitat de Madrid que durant el franquisme era la Direcció General de Seguretat on va ser retingut i torturat el president màrtir fa 70 anys.

Hi han assistit representants de CiU i d'ERC, així com el portaveu de la Comissió, Pep Cruanyes, que creu que “no és suficient” declarar il·legítima la sentència sinó que s'ha de treballar per aconseguir l'anul·lació.

Aquesta setmana el Congrés dels Diputats ha rebutjat una moció d'ERC en aquest sentit amb els vots en contra del PSOE, el PP i UpyD.

Segons els organitzadors, la presidència de la Comunitat els ha negat la possibilitat de realitzar aquest acte a dins de l'edifici. L'homenatge ha finalitzat amb una ofrena floral a les portes d'on Companys va ser retingut i torturat.

L'homenatge ha finalitzat amb una ofrena floral a les portes d'on va ser retingut i torturat.