dimarts, 9 de novembre del 2010

Tortosa: Convergencia i Unió vota amb el Partit Popular contra retirada de símbols feixistes.


Els deu regidors de CiU tomben la moció

En el ple d'aquest dilluns no hi va haver sorpreses. I és que els deu regidors de CiU a Tortosa van votar en contra de retirar el monument franquista més gran que hi ha a Catalunya. Dos anys després de quedar-se a només tres vots de retirar l’escultura de la Batalla de l’Ebre, ara la iniciativa s'ha tombat per onze vots en contra i nou a favor.

El rebuig dels representants de la federació nacionalista, sumat al vot del nou edil popular, Miquel Àngel Monllau, han impedit que la moció prosperés tot i el suport de sis dels set edils del PSC -perquè una regidora no hi ha assistit-, els dos d’ERC i l’únic que té ICV.

La portaveu de CiU, Meritxell Roigé, va justificar el rebuig a la moció perquè, a parer seu, "la ciutadania no el percep com un monument franquista o d'exaltació de Franco". La federació nacionalista va mostrar el seu respecte per les signatures recollides, però va reiterar que la presentació del text "obeeix a una maniobra electoralista" per desgastar-los just abans dels comicis.

Malgrat que l'ajuntament hagi rebutjat de nou la retirada dels vestigis franquistes de la ciutat, el Casal popular Panxampla, que és qui ha liderat la iniciativa, prosseguiran la recollida de signatures per presentar una nova moció a principis de l'any vinent per demostrar a l'alcalde, el convergent Ferran Bel, que “no es tracta d'una iniciativa electoralista” i que “sí que és un tema prioritari per als tortosins”.