divendres, 15 de juliol del 2011

Mentir per evitar les condemnes..

España responde a Argentina

que sí investiga los crímenes

franquistas

El Gobierno cita el sumario que abrió Garzón, por el que será

juzgado por prevaricación, para evitar que otro país instruya

una causa por genocidio

El Gobierno español ha enviado tres informes a la Justicia argentina para frenar que sus tribunales inicien una investigación de los crímenes del franquismo bajo el paraguas del principio de jurisdicción universal para los crímenes de lesa humanidad. El Ejecutivo alude a la causa abierta en octubre de 2008 por el juez Baltasar Garzón todavía abierta pese a la suspensión del magistrado para evitar que la jueza argentina María Servini de Cubría empiece una investigación en relación con las 113.000 desapariciones forzadas que ya empezó el propio Garzón a documentar.

El Gobierno ha respondido vía diplomática ocho meses después del requerimiento del Juzgado Federal en Buenos Aires equivalente a la Audien-cia Nacional que exigía una comprobación sobre si existía una investigación en curso que impidiera la apertura del caso en Argentina. Fuentes del Ministerio de Justicia explicaron ayer que el Gobierno había enviado a través del Ministerio de Asuntos Exteriores documentación que básicamente consiste en un informe de la Fiscalía con una relación de los juzgados con causas abiertas derivadas de la investigación abierta en 2008 por Garzón, informa Ángeles Vázquez.

http://www.publico.es/especiales/memoriapublica/387149/espana-responde-a-argentina-que-si-investiga-los-crimenes-franquistas

La justícia argentina pregunta a l'estat espanyol si esta investigant el crims de la dictadura de Franco. No cal dir que aquí no s'investiga res relacionat amb la dictadura, només els historiadors escriuen llibres, però en el camp de la justícia i la societat res transcendeix.. Ara com una burla, Espanya respon a la justícia argentina que si s'investiga citant les actuacions d'un jutge que esta essent jutjat com a prevaricador per obrir una investigació sobre la dictadura, investigació de la que finalment es va inhibir, recordem-ho, en favor dels jutjats locals, i davant de denúncies particulars i concretes, que mai arribaran a portar ningú davant la justícia.. Espanya com a estat sembla seguir la mateixa tàctica que va portar endavant el dictador Pinochet, per no ser jutjat, ni a nivell internacional, ni a nivell estatal.. Ja és una pena que un estat que es diu democràtic jugui a la Puta i la Ramoneta com va fer-ho un dictador criminal sud-americà. Es tracta de tirar pilotes fora i salvar la situació encara que sigui de manera ridícula; la historia dels últims 70 anys no es pot posar sota la llum de la justícia per una raó ben senzilla, qüestionar aquell passat tindria masses conseqüències sobre el present. Per citar exemples, des del cap de l'estat, passant per l'exèrcit, la policia, membres d'alguns partits polítics i empreses i persones que es van enriquir en base el robatori, el treball esclau, i la corrupció, per no oblidar, la fonamental complicitat de la justícia espanyola amb la dictadura.. Massa si juga l'estat espanyol si s'obre un judici sobre la seva recent dictadura..