divendres, 7 de juny del 2013

A Ripollet no ho fa el PP..


'The Guardian' denuncia l'intent del PP de "distorsionar" la guerra civil

Segons l'autor de l'article, el partit només manté aquells
 símbols del bàndol franquista
El text explica com l'Ajuntament de Madrid vol retirar 
l'únic monument
 de la ciutat a les brigades internacionals antifeixistes



CARLOTA MARZO / Barcelona

"L'Ajuntament de Madrid manté noms de carrers que fan referència a membres del règim franquista i conserva l'Arco de la Victoria, que celebra la derrota de la meitat de la població (espanyola), però vol retirar l'única placa commemorativa a les Brigades Internacionals que hi ha a tota la ciutat". Amb aquesta frase, l'autor de l'article de 'The Guardian', David Mathieson, resumeix la política del PP amb la memòria històrica de la guerra civil, a qui acusa de voler distorsionar el passat.
zoom'The Guardian' denuncia l'intent del PP de distorsionar la Guerra Civil
'The Guardian' denuncia l'intent del PP de distorsionar la Guerra Civil GETTY IMAGES / THE GUARDIAN
Al seu article Mathieson explica com l'Ajuntament de Madrid vol retirar aquest monument als antifeixistes per "haver estat construït sense els seus respectius permisos". La placa va ser pagada amb fons privats i està col·locada als jardins de la Universitat Complutense. Per la seva part, la Universitat replica que va presentar els papers de petició de permisos però que el consistori no els va atendre. A més, recorda que altres monuments com el de les víctimes de l'11-M "es van construir sense els permisos corresponents".

SÍMBOL ANTIFEIXISTA
La Universitat Complutense de Madrid es va convertir en un escenari clau de la guerra civil durant les batalles a Madrid. Tal com explica David Mathieson, mentre les tropes franquistes intentaven ocupar la capital espanyola, a la Universitat van trobar un lloc de resistència. Centenars de brigadistes internacionals van morir al costat dels republicans defensant els edificis de la universitat al famós crit de '¡No passaran!'.

L'autor es pregunta si "és lògic que en una Europa on creix la xenofòbia i el racisme el consistori vulgui retirar precisament l'únic monument que té la ciutat als antifeixistes". "Explicar el passat per formar el futur és una regla bàsica de qualsevol procés polític madur", explica Mathieson al seu article, i posa com a exemple els museus i referències al nazisme i a la segona guerra mundial que existeixen a Berlín.

"El govern del PP és incapaç de gestionar la diversitat de veus que reclamen coses diferents sobre la memòria històrica i prefereix tancar-ho", relata l'autor. "El que està passant a Madrid no és només un exercici asimètric de memòria històrica -assegura- sinó una manera intolerant, perillosa i disfuncional de tractar el passat que impedeix que la ciutat es projecti cap al futur com un lloc obert, divers i transparent".
Perquè no te el govern municipal, ho fan més dissimuladament 
el PSOE I CiU..