dilluns, 16 de setembre del 2013

El GTDFI visitarà Catalunya el 26 de setembre..


Ens comunica l'Associació  per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya que el Grup de Treball de Desaparicions Forçades i Involuntàries de les Nacions Unides, serà present a Barcelona el proper dia 26 de setembre.
L'objectiu de la visita és recopilar informació sobre la situació en relació a les desaparicions forçades a partir de 1945 a l'estat espanyol. Car només té competència a partir d'aquesta data.
Les associacions memorialistes de l'estat espanyol platejaran a la reunió que tindran amb el grup de treball, la possibilitat que investigui les desaparicions ocorregudes a Espanya entre el 1936 i el 1945. Posaran sobre la taula la multitud de peticions que han rebut de familiars de desapareguts, els quals engloben principalment aquest període anterior al 1945. L'objectiu de les associacions de familiars de víctimes serà que el GTDFI es pronuncií respecte a les mils i mils de desaparicions, provocades per l'aixecament militar de 1936, que tingué com a conseqüència una guerra d'extermini contra la societat democràtica espanyola, i una posterior dictadura feixista que tingué com a principal raó de ser la repressió contra la majoria de la població, i contra les organitzacions progressistes, i democràtiques,  contra les entitats culturals, cíviques, i tot tipus d'agrupament no adherit al Movimiento..
Si algú esta interessat en assistir aquesta reunió prevista el 26 de setembre a Barcelona, que es posi en contacte amb la COMVIF, i li facilitarem al informació..