dijous, 5 de setembre del 2013

Sobre Roda de Premsa del 3 de Setembre..


Carta del portaveu de l'entitat

Era necessari clarificar una sèrie d'assumptes per no caure en l'error. El qui signa aquesta carta va presentar dues denúncies o reclamacions davant el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, primer.. I posteriorment davant la Defensora del Pueblo, Soledad Becerril. Les denúncies les vaig presentar a títol personal, perquè era molt més efectiu, i àgil, que no pas fent-ho en nom d'una entitat.
Hores d'ara puc dir que amb l'oficina del Síndic de Greuges hem mantingut contactes per via email, i telefònica. Així mateix, se'm va confirmar per carta que acceptaven investigar la qüestió. Aclarint-me que aquesta investigació podia ser complementaria d'una acció judicial, acció no empresa.
En el cas de Madrid, des de l'oficina de la Defensora del Pueblo, que forma part de les Cortes Generales de España, se'm ha confirmat per carta, que una vegada estudiada la petició, assumien investigar la meva queixa o denúncia.
Aquí no s'està jutjat una qüestió política, sinó la conculcació de drets. Si ambdues institucions han decidit investigar la qüestió és que han advertit situacions, jo diria, incorrectes. No vull utilitzar el terme il·legals. Entre d'altres coses perquè el terme il·legal és aplicable a una investigació judicial, cosa que de moment, com he dit abans, ni s'ha sol·licitat. Ni crec que hores d'ara sigui admissible.. Però pot arribar a ser-ho.
No se si és la primera vegada que l'oficina del Defensor de Pueblo actuarà a Ripollet davant una reclamació d'un ciutadà. Però cal donar-hi importància, perquè aquí intervé una alta institució de l'estat espanyol.
Per acabar vull dir que és molt simptomàtic de la situació política que vivim, quan els ciutadans han d'acudir a màximes institucions de vigilància, i control sobre l'administració pública, davant l'absència total de canals, i de representativitat política. Crec que és hora de deixar d'escriure perquè començo a entrar en el terreny de la valoració política, i no crec que sigui aquest: ni el moment, ni l'espai per fer-ho.
Però, com es veurà més endavant, és un error menystenir les institucions de la Generalitat o de l'estat espanyol basant-se en una lectura ideològica. Treien legitimitat perquè qui representa determinada institució és d'una corrent política contraria o diferent. Tot plegat no és més que una mostra d'un nul·la ideologia o cultura democràtica. Per això, el futur no és gaire esperançador, més aviat sembla com si entre tots estiguin alimentant dia a dia la bèstia. I potser la bèstia, ja esta preparada per tornar..

                                                                                                      Jordi Font.